St. Tropez Self Tan – Purity Bronzing Water Gel

Здравейте, момичета,

 

Предвид наближаващите студени дни и невъзможните посещения на плажа (освен ако не пътувате до някоя екзотична дестинация – lucky you :)) ми се стори подходящо отново да представя автобронзиращ продукт. В предишни постове вече съм разказвала за това, че редовно използвам автобронзанти у дома и харесвам кожата ми с бронзов естествен загар.

Времената, в които продуктите за придобиване на изкуствен тен бяха свързани с оранжеви петна, неравномерен тен и изкуствен вид, вече са в историята. Късметлийки сме да имаме бронзова “тайна” в тоалетката, която ни помага да придобием вид, все едно се връщаме от морска почивка, за една вечер.

Та, именно поради тази причина, харесвам да изпробвам различни автобронзанти. Солариумът за мен лично не е приемлив вариант и не бих посещавала.

St. Tropez е британска марка, произвеждаща основно автобронзиращи продукти от различен тип – мусове, кремове, спейове, гелове, в различни нюанси, с ралична скорост на развиването на самия тен. Изпробвала съм вече няколко от асортимента им и най-любими ми се оказват продуктите от най-новата им серия Purity.

В блога вече съм споделяла за два продукта от серията – Purity Water Bronzing Face Mist и Purity Bronzing Water Mousse. И двата продукта срещнаха очакванията ми и ме спечелиха изцяло, тъй като серията Purity основно се различава с това, че продукта няма нужда от отмиване след нанасянето. Тези от вас, които са ползвали автобронзиращи мусове или спрейове знаят, че масово тези продукти след нанасянето имат “guide” цвят, който в общи линии е цвят, който се отмива след определени часове и служи да помага при нанасянето, за да не се пропуснат части от тялото, които да останат без нанесен продукт. Обикновено времето, в което нанесеният тен трябва да се остави, за да се развива, е между 6 и 8 часа. Има продукти, които са с по-бързо действие и могат дадат резултат след 2-3 часа, но ситуацията с guide цвета е същата – необходимо е да се отмие в последствие, тъй като цапа. Предвид всичко това, тези стандартни продукти е най-добре да се нанасят вечер, за да може тена да се развие през нощта и guide цвета да се отмие на сутринта, когато си взимате душ. Това пък води до поизцапани чаршафи, пижамка и т.н. Разбира се, следите от тена се изпират, но пък кой успява да сменя чаршафи всяка сутрин след нанасяне на тен? Знам, че аз не успявам 😀

Та, обратно към Purity – всичко по-горе не присъства в рутината с Purity линията. Всички продукти на St. Tropez Purity са безцветни и не изискват отмиване, което ги прави много лесни за използване. Не цапат и дават също толкова добър резултат.

St.Tropez Purity Water Gel ми харесва до тук най-много, тъй като откривам, че гелообразната консистенция всъщност е много лесна за използване. Гелът е абсолютно прозрачен, с лек флорален аромат и съхне ИЗКЛЮЧИТЕЛНО бързо. Никой от продуктите, които съм ползвала до сега, не е съхнел с такава скорост. Това е чудесно, тъй като лепкавото усещане на практика не съществува и много бързо може да се облечете и да започнете деня си съвсем нормално. Единственото, с което трябва да внимавате, е мокренето по време на първите 4-6 часа. Това е и причината да предпочитам да го нанасям вечер – нанасям преди лягане върху цялото тяло, отнема ми не повече от 5-10 минутки и си лягам. На сутринта се събуждам с бронзов загар, няма нужда да отмивам и мога да мокря кожата си.

Имайте предвид, че както при останалите автобронзиращи продукти, е много важно преди нанасянето да ексфолирате кожата добре, особено зоните с по-суха кожа (лакти, колене, глезени), защото тези по-груби части от тялото ви могат да станат по-тъмни от останалата част. Подсушете добре, нанесете хидратиращ продукт върху сухите участъци и сте готови за нанасянето на автобронзанта 🙂

Веднъж нанесен, тена може да издържи до около 7-10 дни в зависимост от кожата ви и честотата на ползване на хидратиращи продукти. Тенът пада по-бързо когато кожата е много суха, за това съветвам да ползвате хидратиращи продукти ежедневно, за да помогнете на тена да издържи по-дълго.

Ако до момента не сте използвали безцветни автобронзиращи продукти, то бъдете внимателни първите 1-2 пъти. Можете лесно да пропуснете участък и да го разберете чак когато тенът се е развил. Втривайте добре и разнасяйте бързо и в по-голяма секция, не работете с много малки участъци. Например, аз започвам винаги от краката – нанасям около две попички за зоната под коленете и разнасям наведнъж, след това още 1-2 помпички за бедрата. Така се движа нагоре по тялото и резултата винаги е равномерен, няма линии и бели петна.

Ще се радвам ако намерите поста за полезен и споделите любими автобронзанти в коментарите <3

 

До скоро!

 

Оставете коментар