Уредите ни SMEG от Верига Магазини Технохит

Здравейте,

 

Продължавам дискусията относно уредите с транспортни дефекти и защо се спряхме на верига магазини Технохит за голяма част от уредите вкъщи. В поста днес ще ви покажа по-специално уредите ни SMEG, които уверено подбрахме с помощта на любезните консултанти в Технохит. Нямахме опит с марката и имахме нужда от съдействие, за да подберем най-добрите за нас и нашето домакинство.

Преди да преминем към уредите, ще засегна темата за уредите с дефекти. Още в самото начало на обзавеждането у дома, Калин се беше консултирал с много познати относно уредите и от кои вериги са доволни нашите познати. Верига Технохит ни беше препоръчана заради високото качество на уредите, изгодните цени и факта, че в много случаи уредите или нямат дефект, или е съвсем дискретен и незабележим.

В крайна сметка посетихме един от трите магазина на веригата в гр.Варна и бързо избрахме съдомиялна машина и микровълнова печка на SMEG. Изборът беше лесен, тъй като консултантите в обекта бяха изчерпателни, отделиха ни достатъчно време, за да ни насочат и ни информираха добре относно спецификите на уредите, за да изберем най-добрите за нас.

Персоналното отношение за мен е много важно, особено когато избираме подобни артикули, които изискват по-голяма инвестиция и купуваме с надеждата, че ще ни служат години.

И така, първите уреди на италианската марка SMEG, които пристигнаха у дома, бяха съдомиялната машина и микровълновата печка.

Съдомиялна за вграждане SMEG

Една от препоръките на консултанта беше този модел съдомиялна за вграждане. Беше на цена до 800 лв. с 3г. гаранция. Широка е 60 см. и събира 13 комплекта, което за нас беше важно. Системата за миене е орбитална, което осигурява отлично измиване на съдовете по всички нива и разпределя водата равномерно. Разходът на 1 пускане е около 10-11 л. вода.

Една от насоките, които Калин получи, беше да избере съдомиялна, която е с метална кукичка на мястото, където се затваря вратата. Получихме обратна връзка, че много съдомиялни са с пластмасова кукичка и всъшност тази част се чупи често. Та, тази, която избрахме е с метална и до сега не сме я поправяли 🙂

Съдомиялната ни имаше транспортен дефект – надрасквания по частта край бутоните за управление. Видими са, но счетохме, че така или иначе те се виждат само когато я зареждаме/разтоварваме. Та, за сметка на тези надрасквания закупихме качествен уред на добра цена и, 3 години по-късно с ежедневно ползване, вярваме, че избора беше чудесен.

Микровълнова фурна за вграждане SMEG MI20X-1

Микровълновата фурна също ни беше препоръчана от консултанта в магазини Технохит. Струваше около 250 лв., отново с 3 години гаранция. Няма дефект или друга следа от транспортирането. Откровено казано, не я ползваме толкова често и за различни цели – изпълнява функцията си идеално, има опции за грил, размразяване и се заключва.

Кафемашина SMEG

Кафемашината на SMEG ми беше мечта и, както съм ви споделяла в социалните мрежи, упорито отказвах да купим друга, която пасва на бюджета ни. Години наред пиехме инстантно кафе, а аз с надежда чаках момента, в който ще се приберем с тази красива кафемашина у дома. Бяхме поразредили проверките на наличностите в Технохит, но един ден, проверявайки, с изненада установихме, че има машина на почти половин цена в обекта близо до вкъщи. Знаехме, че ще има транспортен дефект, предвид намалената цена.

Няколко часа по-късно кафемашината беше вкъщи 🙂 Дефектът се изразяваше в надрасквания по металната част, върху която се поставя чашата. Първо – не са така видими и второ – вероятно така или иначе ние щяхме да я надраскаме през годините. Кафемашината ни SMEG ни струваше около 420 лв. – 450 лв.

Безкрайно доволни сме – прави хубаво кафе с каймак, има опция за пяна, платформа за затопляне на чашите (за любителите на най-доброто кафе, което трябва да се сервира в затоплена чаша), функция за за настройване температурата на кафето.

В комбинация с този прекрасен ретро дизайн, друга машина за мен на този етап не съществува 🙂

Кана за топла вода SMEG

И последния уред SMEG, който се присъедини към нашата кухня – каната за топла вода SMEG, която избрахме в син цвят, за да подхожда на кафемашината ни. Визията е безупречна, няма транспортни дефекти. Капацитетът й е 1.7 л. , има индикатор за нивото на водата, подвижен миещ се филтър за варовик от неръждаема стомана, въртяща се на 360° основа и се изключва автоматично при достигане на температура 100°C или при липса на вода в каната.

Нещо много симпатично, което ми прави впечатление като изпипан детайл е, че капакът на каната се отваря плавно посредством натискане на бутон.

В заключение, всички уреди SMEG, които имаме у дома, са топ попадение и сме много доволни с избора си.

Разгледайте всички налични уреди на верига магазини Технохит в техния уебсайт. Освен трите обекта в гр.Варна, имат обект и в гр.София.

 

До скоро!

 

*Постът е в партньорство с верига магазини Технохит.