Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator

 

Здравейте, прекрасни момичета!

Успях да тествам най-новото бижу в Moisture Surge серията на Clinique, а именно подобрената версия – Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator. Всъщност този гел-крем съвсем не е нов на пазара, тъй като беше представен през пролетта на 2018-та. Въпреки това вярвам, че би ви било полезно представянето му, тъй като аз самата до скоро ползвах неговия предшественик и имам какво да споделя по отношение на обновената версия. 

Ако ви е интересно какво е мнението ми за формулата  на Intense варианта, може да прочетете ревюто му тук.

Основното подобрение при Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator идва с името си – безпрецедентна 72-часова хидратация. Кремът е по-скоро с консистенция на гел – много лек и приятен. Попива бързо, не остава мазен филм по кожата ми и е добра основа за грим. Има лек, ненатрапчив аромат и не мога да пропусна да отбележа, че е с розов цвят! 🙂 Може да се използва върху всеки тип кожа. По отношение на хидратацията, кремът не ме разочарова. Моята кожа е комбинирана с мазна Т-зона и 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator ми пасва чудесно. За сухите кожи може би ще е необходимо да се комбинира с друг продукт. Кремът няма SPF фактор, което може лесно да бъде поправено с нанасянето на допълнителен такъв сутринта.

Подобрената формула на Moisture Surge ме печели с мултифункционалността си. Обожавам продукти, които мога да използвам по няколко начина. В случая този крем-гел може да бъде използван освен като крем, то и като 5-минутна хидратираща маска. Просто нанесете по-голямо количество върху кожата на лицето, изчакайте 5 минутки и отстранете излишното гелче със салфетка, или пък втрийте в кожата. Освен върху кожата на лицето, кремът може да използва и за хидратация на сухи зони по тялото – кожичките по ръцете, лакти, петички и т.н. Неочаквано за мен беше, че кремът може да се използва и върху крайчетата на косата. Любимо ми е да нанеса останалото количество крем по връхчетата на косата си, след като съм нанесла на лицето.

Какви са вашите впечатления от крема? ♡

 

*Продукта получих като PR пратка от бранда. Всички мнения по-горе за изцяло мои и независими.

Оставете коментар