Clinique Moisture Surge за Хидратирана Кожа

Clinique Moisture Surge

Честно да си кажа, от дълго време търся идеалния хидратиращ крем за моята кожа. До преди няколко години не отдавах такова значение на бялата козметика (знаете, младата кожа е сияйна и свежа и тогава сме спокойни), но напоследък се старая все повече да се грижа за това кожата ми да изглежда свежа за по-дълго време.

Добър хидратиращ крем не откривах, заради смесения си тип кожа – Т-зоната специално е тази, която най ме притеснява. С повечето продукти, които съм ползвала, изпитвах дискофорт през деня – силно лъщене, което не винаги успявах да контролирам. Тези от вас с мазна Т-зона, знаят. Започнах да използвам продукти за мазна кожа, които изсушаваха силно и матираха. В резултат, вместо да контролирам себума, той ставаше все по-изявен. 

И така, докато не започнах да чета по темата и, съвсем логично, открих ключето – колкото по-матиращи продукти ползваме, толкова повече себум произвежда кожата ни. Представете си го като защитен механизъм – ние я изсушаваме силно, което е стресово и кожата ни в отговор на това се опитва да “навакса” и резултата е още по-мазна кожа.

Та така, докато не пробвах Moisture Surge серията на Clinique. Тази година Clinique представиха най-новият крем от тази серия, а именно Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, но аз заложих на по-стария Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator. Причината да избера старата формула е, че попаднах на мнения на дами с комбинирана кожа, че новият 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator подтиква кожата им към раздразнения и пъпки. Ще се радвам да споделите дали сте пробвали новия крем и как действа на кожата ви (може и аз да се престраша :)).

Moisture Surge Intense е страхотен – с лека, гелообразна формула, oil-free е и е необходимо много малко количество от него за цялото лице. Кожата ми е мека, порите видимо по-малки и като цяло много ми допада. Кремът е гъст, но същевременно лек и стига за дълго време.

Clinique-Moisture-Surge-Formula

 

В началото на лятото си закупих и спреят за лице към серията – Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief. Той е също толкова лек, без парфюми, oil-free и е чудесен за използване през деня, за да освежа кожата си. Мисля, че ще го използвам не само през топлите дни, тъй като някои участъци от кожата ми са по-сухи и спрея помага да върна хидратацията през деня. Няколко часа след като се гримирам пръскам 2-3 пъти  върху лицето, за да го освежа и да избегна наслагване на грима по сухите участъци. Много, много е приятно! ♡

Кои са вашите любими хидратиращи продукти, момичета? Ще се радвам да споделите ♥

Оставете коментар