Омбре Стена с Боите на Annie Sloan

Здравейте,

 

В днешната публикация споделям за последното преобразяване на част от дома ни, а именно преобразяването на антрето ни. За да постигна тази драматична промяна избрах да направя омбре стена с боите на Annie Sloan. Техниката по създаване на такава стена има своите тънкости и в поста по-долу ще се разходим из целия процес.

                                       

Какво използвах:

  1. Боя за стена Annie Sloan – за съзадаването на омбре ефект ми бяха необходими 2 цвята боя. Спрях се на цвят Amsterdam – страхотно маслено зелено, и на цвят Original – кремообразно и топло бяло. Обожавам цвят Amsterdam от момента, в който го видях, за това и се спрях на него за стената. Пасва чудесно на гранитогреса с дървесен ефект, както и на полилеите от бамбук. Original цветът пък присъства и на друго място в антрето – шкафа ни за обувки е боядисан с тебеширената боя на Annie Sloan, също в Original.

2. Плоски четки, 3 бр. с широчина 7 см. – боята се разнесе чудесно с четка. В най-крайните участъци, където няма преливки, цветът е идеално разнесен, без следи от “четки” или замазвания. За техниката омбре се препоръчва използването на четки, а не на валяк.

3. Пулверизатор с вода – водата е необходима за процеса на преливане на двата цвята. С помощта на водата преливките стават по-размити и меки.

4. Кофичка за смесване на двата цвята – за секцията, в която се преливат цветовете Amsterdam и Original, смесих малко от двата цвята, докато се получи светло зелено. Използвах цвета, за да станат преливките по-плавни.

 

Стъпки по боядисването:

Започнах с боядисването на долната част от стената в цвят Amsterdam. Нанесох един слой от боята, тъй като цветът е много наситен и плътен. Мисловно разделих стената на три хоризонтални равни части.

Оставих частта в средата празна и боядисах горната част в цвят Original.

Третата стъпка е най-забавната и вълнуващата – преливките. Започнах преливките с цвят Amsterdam, застъпвайки боядисаната вече част и движейки се нагоре. Когато стигнах почти до средата на небоядисаната част, смесих в кофичка от двата цвята и започнах да преливам тъмно зеленото с малко от по-светло зеления цвят, който сама си направих.

Когато остана празна последната 1/3 от бялата, небоядисана част, започнах преливките от светлия Original цвят в посока надолу.

*Ключовото тук е, да не се плашите, ако в началото изглежда не толкова красиво. Видът на стената става завършен след много преливки и поправки. Имате абсолютна свобода да бъдете креативни – ако даден участък не ви допада, то оставете го да изсъхне и минете отново.

*При преливането пръсках четките с вода преди нанасянето на боята, за да бъде цвета по-блед и лесен за смесване. Правех това всеки път, когато взимах боя с четката.

*Взимайте малко боя с всяко топване на четката. По-добре е да се наложи да повторите, отколкото да нанесете голямо петно, което да се опитвате да разнесете в последствие 🙂

За финал, споделям и техниката за преливането. Движението е специфично и спомага цвета да се прелива по-добре, както и да не остават следи от четки. Боядисах цялата средна част с тази техника.

Колко време ми отне?

Стената ни е с размер 2 м. х 2 м. Боядисах долната и горната секции за около 2 часа. Преливките ми отнеха около 4 часа, тъй като на моменти оставях да изсъхнат секции, които не бях убедена, че изглеждат добре, и се връщах да поправя.

Имайте предвид, че няма идеален вид за прелята стена – крайния резултат зависи изцяло от вас. Процесът е креативен и не можете да сбъркате. Съветвам ви на следващия ден да огледате стената отново и ако ви се стори, че някоя секция не ви допада, да поправите отново 🙂

Цялосните ми впечатления

Боите на Annie Sloan изцяло преобразиха антрето ни. Истината е, че бях сигурна, че ще харесам резултатът, тъй като останах впечатлена от опита ми с тебеширената боя Annie Sloan и знаех, че качеството е безкромпромисно.

Боите за стена Annie Sloan са изключително качествени бои на водна основа, много икономични, гъсти, покривни и не на последно място, селекцията от цветове е мечта! Работих много лесно с тях и ги препоръчвам силно.

Самата Annie Sloan е създала формулите за боите си с идеята да са максимално лесни за употреба, без почти никаква необходимост от предварителна подготовка на повърхността, обещавайки бърз и ефект резултат. Отговориха напълно на очакванията ми – антрето ни е напълно преобразено и отне по-малко от ден. ❤︎

Полезни връзки:

Пазарувайте продуктите на Annie Sloan от официалният им представител в България – Vintage Room Bulgaria

Линк към уебсайта на Annie Sloan, където можете да откриете не само продукти, но и много вдъхновение

 

*Проектът е в партньорство с Annie Sloan. Всички изложени мнения и впечатления са изцяло мои и независими.

 

Оставете коментар