YSL Touche Éclat Shimmer Stick

Здравейте, girls,

 

Днес намирам местенце в блога за б-л-я-с-ъ-к! 🙂

 

Използвам хайлайтър през цялата година, но лятото особено обичам блясък, по-лек грим и не толкова матова кожа.  Това е причината днес да ви представя хайлайтър-стикът на YSL – Touche Éclat Shimmer Stick.

Започвам с опаковката. Тя е метална и изчистена, в златист цвят и удобна за използване. Цветът й е златист, а логото на бранда е в черно. Харесвам опаковката, защото се съхранява лесно (не заема много място), красива и изчистена е и може да се носи в дамската чанта. Няма особени специфики, но както знаете, съм привърженик на вярването, че по-малкото е повече и не очаквам друго от опаковката на стика.

Самият озаряващ продукт е под формата на стик. Това моментално дава заявка, че продукта е кремообразен, с лека формула и лесен за нанасяне. И по трите точки потвърждавам, че Touche Éclat Shimmer Stick на YSL е точно това. Съвсем умишлено предпочетох тази текстура за летните месеци и причините са:

  1. стиковете се нанасят по-лесно, без необходимост от четка -> има възможност за нанасяне и извън дома
  2. текстурата е кремообразна и придава по-влажен вид на кожата
  3. изглежда по-естествено

Хайлайтър-стикът нанасям върху основата ми (обикновено фондьотен) върху най-високите точки на лицето ми – върху горната част на скулите, по дължината на носа, върху костта на веждата и над горната устна. Стикът се използва много лесно, нанасям директно върху кожата и размазвам с пръст. Не оказва влияние върху основата и не размества фондьотена.

Споменах, че текстурата е кремообразна, но след нанасяне финиша е по-скоро velvet, леко завършващ като пудра – не се усеща лепкаво и мокро. Това прави и продукта издържлив – нанесен сутринта, го забелявам и вечерта, когато се прибера вкъщи.

Детайлите също са важни – обожавам малките елементи като Y-ка върху самият озарител. Той, разбира се, вече не се вижда, но направи първите използвания на продукта още по-вълнуващи.

Touche Éclat Shimmer Stick идва в 4 цвята – Light Gold, Light Rose, Rose Gold и Copper. Различните цветове могат да се използват съответно като хайлайтър, руж и бронзър. Аз избрах цвят Light Gold, който по мое мнение е идеалният цвят за летен хайлайтър. Пигментацията е на ниво, има леки блестящи частички и е ненатрапчив. Хвърлила съм око й на Rose Gold 🙂

Стикът може да се използва и върху тялото. Не съм го изпробвала още, но съм убедена, че би стоял красиво върху областта на ключицата и деколтето.

 

 

Оставете коментар