Kérastase Nutritive Nectar Thermique – Термозащитно мляко за коса

Здравейте, момичета,

 

В последните месеци малко промених продуктите за коса, които използвам. Причината е, че няколкогодишното изрусяване, както и многогодишния тормоз със сешоар, преса и маша си казват думата. До сега косата ми винаги е изглеждала жива и в добро състояние, особено имайки предвид тормоза, който й оказвам 🙂 Преди няколко месеца обаче забелязах, че е още по-суха. Най-драматично усещах това под душа – една част от нея буквално се оформяше в заплетена топка след измиването със шампоана. Само много богата маска и Tangle Teezer-a ми успяваха да спомогнат разресването. 

Това е и причината да добавя продукт за екстремно суха коса в рутината си и в този смисъл, днес ще представя Kérastase Nutritive Nectar Thermique – изглаждащо и подхранващо термозащитно мляко за суха коса.

Съдържанието на продукта е 150 мл. и опаковката е под формата на тубичка. Бих казала, че това термозащитно мляко е много икономично, а това, че е в тубичка, го прави още по-икономично – няма да изхвърлите дори и грам продукт, когато млякото свърши.

Консистенцията на продукта бих определила като тоалетно мляко. Достатъчно е количество колкото лешник, за да втрия продукта в краищата и по дължините на косата. Nutritive Nectar Thermique ухае много приятно , леко флорално и дискретно. След оформяне на косата, ухае приятно, но ненатрапчиво.

Нанасям млякото на влажна, подсушена с кърпа коса след баня. Попива добре и не оставя косата ми с мазно или утежнено усещане. Имайте предвид, че млякото е предназначено за сухи коси – аз дори добавям допълнително олио по дължините и косата ми не се утежнява.

Термозащитата е много важна за мен и винаги използвам продукти с тази цел. Изпробвала съм различни текстури, но млеката ми харесват най-много заради богатата си консистенция. Съставките в Kérastase Nutritive Nectar Thermique са:

  • масло от лен – за мекота и ослепителен блясък
  • Iris Royal Complex – подхранва и подхранва сухата коса
  • екстракт от ирис – защитава косата от оксидиране и съхранява подхранващите съставки в косъма за по-дълго
  • ксилоза – термозащитни свойства

 

След нанасяне на млякото Nutritive Nectar Thermique оформям косата си със сешоар много по-лесно. Косъма е видимо по-загладен и забелязвам по-малко накъсвания при разресването. Определено продукта много ми харесва.

Nutritive Nectar Thermique на Kérastase може да намерите в Notino.bg на цена 40,20 лв. Цената е много добра в сравнение с тези, които може да откриете в други онлайн магазини.

Оставете коментар