Kérastase Extentioniste – Ускори ли Растежа на Косата ми

Здравейте, момичета,

 

Преди един месец ви споделих, че започвам да използвам Extentioniste серията на Kerastase. Целта ми беше да ускоря растежа й, както и да я заздравя и да намаля накъсванията. Дали и с колко по-дълга се оказа косата ми за месец, ще споделя малко по-долу. Също така, избързвам с ревюто, защото знам, че продуктите са ви интересни и голям процент от вас ми споделиха, че им се иска косата им да расте по-бързо и обмислят дали да не заложат на тази серия.

Тъй като употребата за месец не е достатъчно обективна, за да заключим дали наистина серията спомага растежа, то ще публикувам ъпдейт тук на 2-ри и 3-ти месец.

Сега повече подробности за серията Extentioniste:

Серията се състои от няколко стъпки, покриващи грижата за скалпа, дължините и краищата. Стримулира скалпа, докато нежно разплита дължините и накрая затваря краищата, за да бъде косата плътна и здрава от корените до краищата. Последната стъпка е Thermique продукта, който се бори срещу цъфтящите краищата и накъсванията.

От марката обещават до 4 см растеж за три месеца и максимално заздравени дължини, за да може косата да расте бързо.

Аз реших да не използвам всички продукти от серията, тъй като имам любими маски, които използвам редовно (редувам маската от LAlga Seawet с маската от серията Blond Absolu на Kerastase), и също така използвам два Thermique продукта за термозащита от Kerastase (серии Nutritive и Blond Absolu). За това заложих на шампоана и серума от Extentioniste.

Шампоан Bain Extentioniste, 250 мл.

Ключови съставки:

  • Creatine-R комплекс – естествена амино киселина, която заздравя вътрешната структура на косъма. Обикновено тази съставка може да бъде открита в хранителни добавки, предназначени за използване при спорт. Действието й е насочено към подобряване на здравината,увеличанаване на мускулната маса и също така спомага по-бързото възстановяване на мускулите по време на тренировка. Институтът, в който се разбработват формулите на Kerastase, е заимствал тази технология, за да създаде своеобразна “тренировъчна програма” за косата.
  • Аминокиселини, проникващи и заздравяващи структурата на косъма + липиди, отговорни за заздравяването на повърхността на косъма.
  • Таурин – една от най-ползените аминокиселини, която се грижи за здравината на косъма и също така спомага здравето на скалпа.

Впечатленията ми от шампоана са много добри – почиства добре скалпа, но не отмива прекалено естествените масла на косата ми. Онова усещане на скърцане, след измиване с други шампоани, го няма. И докато преди години мислех, че предвещава идеално измита коса, която ще издържи максимално време в идеално състояние, то сега знам, че запазването на естествените масла е от изключителна важност за здравия вид на косата. Та, след тази голяма скоба, продължавам с това, че макар, че скалпа ми е много чувствителен (плюс това, че имам дерматит и някои продукти го обострят ужасно), този шампоан не подразни скалпът изобщо.

Още в началото на използването забелязах, че накъсаните косъмчета след сресване на косата, намаляха доста. За уточнение – косата ми се къса от години, може би откакто я изрусявам (а това са повече от 10 години на изрусявания и паузи). Късането не е в притеснителни размери и косата ми като цяло има здрав вид, но съм свикнала да виждам падащи къси косми докато се реша. С използването на серията Extentioniste забелязвам, че накъсванията са далеч в по-малки количества. Надявам се в следвашите месеци да намалеят още по-драстично, но life will tell 🙂

Серум Extentioniste, 50 мл.

Ключови съставки:

Силно концентриран на серамиди, които регенерират косъма в дълбочина – идеални за използване в самите корени. Спомагат заздравяването на кутикулите на косата, за да расте тя здрава.

Серумът нанасям веднъж, максимум два пъти, седмично. Тъй като мия косата си веднъж в седмицата, го нанасям на леко подсушена с кърпа коса + още веднъж в средата на седмицата. Тъй като скалпът ми, както и косата, са сухи, при мен серумът не омазни, нито утежни косата изобщо. Точно напротив всъщност, усещам скалпа ми успокоен, без раздразнения, а времето до следващото измиване си е все така около седмица.

Водя се по препоръката на бранда и използвам около три пипети от продукта – нанасям по пътя в средата на косата, както и в страничните части на нивото на ушите. След като нанеса, масажирам в скалпа и чувството е много приятно. Прикачвам и снимка на шишенцето на светлина, за да прецените колко съм използвала от продукта за един месец.

В моят случай бих казала, че продукта е икономичен. При по-често миене на косата, респективно по-често нанасяне на серума, може би ще ви стигне за месец или малко повече. С моето темпо смятам, че ще ми стигне за два месеца.

Резултатът за един месец (в дължина)

И така, може би най-дългоочакваната част от този пост – резултатът в сантиметри 🙂 Преди да погледнете снимките по-долу, моля имайте предвид, че до сега не съм имала проблеми с растежа на косата ми. Имам приятелки, които се оплакват от изобщо нерастяща коса и разбирам, че при мен не е така и не мога да обещая, че в такива случаи резултатите ще са така впечатляващи, както при мен. На моята коса тази серия се отрази чудно, а растежа е наистина wow – 3-3,5 см за един месец. Масово източниците твърдят, че нормалния растеж на косата за този период е между 0,5 см и 1,7 см. Прикачвам и снимки с метърче, на изправена коса и огромно старание да уцеля същата локация на главата 🙂

 

Заключение

Kerastase Extentioniste се отразни прекрасно на моята коса, усещам я осезаемо по-здрава, с по-малко накъсвания и с по-ускорен растеж. Ще продължа да използвам серията и ще публикувам актуализации в сантиметри на втори и трети месец 🙂

 

Актуализация, 26.07 – Втори месец употреба

Както може да видите от сравнението по месеци, косата ми расте осезаемо по-бързо и съм много доволна. Имам съмнение, че серумът няма да ми стигне за трети пълен месец, но ще споделя в следващата актуализация 🙂 Шампоанът ще ми бъде достатъчен със сигурност, дори за около 4 месеца употреба.

Грубо за два месеца, косата ми е пораснала с около 5-5.5 см., което абсолютно ме удовлетворява.

*Постът не е в колаборация и, както винаги, всички мои мнения са изцяло независими.

Оставете коментар