Guerlain Terracotta Light – Бронзираща Пудра

Здравейте,

В продължение на темата за блясъка, днес представям бронзиращ продукт, който използвам от няколко седмици и бързо превърнах в любимец за летните дни.

Guerlain Terracotta пудрите са любимец на много дами по света и тази любов датира още от 1984 година, когато се повявят на пазара. Бронзиращите пудри на бранда, както и Метеоритите, са легендарни продукти в грима още от тогава. От бранда наричат Terracotta пудрите “a woman’s best friend” и може би вече се досещате защо 🙂

Бъдейки привърженик на бронзовият вид на кожата, топлите цветове и блясъкът, особено през летните месеци, тази година си обещах да инвестирам в качествена и красива бронзираща пудра, която да ме “усмихва” още щом я погледна. Съвсем естествено се насочих към Guerlain, знаейки за иконичните бронзиращи пудри с прекрасни цветове и аромат.

Разглеждайки Terracotta линията ще се убедите, че има голямо разнообразие на бронзиращи пудри – Sun Trio, Jolie Teint, Electric Light, Sous les Palmiers, Sahara Jewel и много други. Всички са прекрасни и трудно ще си изберете любимец 🙂 Моето “всичко искащо Аз” би избрало да закупи всички, но нека си признаем, че първо – това би било изключително ненужно и второ – би било прахосничество (третото е, че и да искам, не бих могла ха ха). Казах си, че ще избера една и се спрях на Guerlain Terracotta Light.

Спечели ме изразът “healthy glow” в описанието, както и това, че ефекта на пудрата цели да е естествен. Terracota Light идва в 6 нюанса – Light Cool, Light Warm, Natural Cool, Natural Warm, Deep Cool, Deep Golden. Спрях се на цвят Natural Warm, тъй като харесвам топлите нюанси. Пудрата се състои от 2 мат бежови цвята, един по-тъмен с блестящи частички и един по-светъл с блестящи частички. Откровено казано, беше ме страх да използвам пудрата – толкова е красива и не исках да я “разваля”. Истината е, че след многократно ползване, цветовете са на мястото си и пудрата е все така красива. Различните нюанси се преливат прекрасно и се разнасят много лесно по кожата. Не остават резки черти по лицето, разнася се прекрасно и остава на лицето през целия ден. Пудрата почти не се праши, бих казала никак дори, което е страхотно.

Освен това, ароматът на Terracotta Light е божествен и по-точно на портокалови цветове, иланг-иланг, ванилия, тонка боб и капка бял мускус. Ухае на ваканция!

В момента бронзиращата пудра Guerlain Terracotta Light е и с 20% намалена цена в Notino, което е още една причина да й хвърлите по едно око 🙂