Ароматът на моето лято – Gucci Bloom

Здравейте, момичета,

 

Може би някои от вас си спомнят кадър на кой аромат споделих в Инстаграм профилът си още в началото на пролетта. От тогава минаха няколко месеца, парфюма свърши, но споменът за него и това как се чувствам докато го усещам върху кожата си, остана. Това е и причината сега да си закупя същият и то в по-голяма опаковка. Днес ще си говорим за най-цветното ухание, което съм носила до момента – Gucci Bloom.

Аромата не е нов, официалното му лансиране беше през 2017-та година. Аз успях да го тествам чак тази година и малко съжалих, че не съм му дала шанс по-рано. Рядко повтарям парфюм, обичам да пробвам нови, запечатвам спомени в съзнанието си с тях и продължавам със следващ аромат.

Малко са парфюмите, в които съм се влюбвала и съм чувствала много “мои”. Bloom определено е един от тях.

Намирам за малко трудно да описвам аромати – така да ми се иска магически да може да го усетите докато четете 🙂 Състава на аромата Gucci Bloom е чисто цветен, с основни нотки тубероза, арабски жасмин, корен от ирис и орлови нокти. Ако трябва да опиша аромата с няколко думи, то бих го нарекла “класически, изчистен и запомнящ се аромат на бели цветя”.

На моята кожа аромата не се развива особено различно през деня, а напротив – ухае по същият начин и по-скоро аромата става по-лек с напредването на деня. Това ми харесва, тъй като в миналото съм използвала парфюми, които първоначално много харесвам, но след развиването им върху кожата ми аромата не ми допада толкова. Е, с Bloom няма изненади.

Бих казала, че аромата на Gucci Bloom е между силен и умерен, не е от най-тежките аромати на пазара, но определено не е и от най-дискретните. Малко след като започнах отново да нося този аромат, той стана обект на много въпроси още на сутринта, при пристигането ми в офиса. Определено Gucci Bloom не остава незабелязан. А откъм дълготрайност също ме изненадва приятно – усещам го върху кожата си дори 7-8 часа след първоначалното пръскане.

 

За кого би бил подходящ аромата Bloom? За мен олицетворява младата романтична жена, разпускайки с чаша коктейл в края на работния ден сред приятели. Бих казала, че е подходящ и за по-зрели дами, но някак си не виждам Bloom като момичешки аромат, подходящ за подрастващите млади дами.

 

Завършвам с опаковката. Тя е всичко, което бих искала от перфектният флорален аромат – изчистена, семпла, в същото време с характер и определено класическа. Това е флакона, който поставен върху тоалетката ми изглежда по-скоро като аксесоар и е особено приятен и за окото ми. Дори няма да спомена повече за това колко инстаграмабъл е опаковката, но комбинацията на цвят пудра с бяло и черно крещи класика. Влюбена съм!

Парфюмът поръчах от секция Gucci в notino.bg, като цената на флакон от 50 мл. беше 82,50 лв. Доста добра цена бих казала! Отделно, в момента този аромат е и с безплатна доставка. Силно препоръчвам! 🙂

 

Надявам се мнението ми да ви е било полезно и да сте открили вдъхновение да изпробвате аромата. Ще се радвам да споделите, ако е така ❤︎ 

 

До скоро, girls!

 

Оставете коментар