Burt’s Bees – Грижа за Устните с Мед

Здравейте,

Грижата за устните става особено актуална през студените зимни месеци и днес ще ви разкажа за продуктите, които използвам през последните седмици.

Става дума за три продукта на американската марка Burt’s Bees. Бранда е създаден през 1980 в Мейн, САЩ от Бърт Шавиц е американски пчелар, популярен в региона, в който е живеел. Сред първите му продукти са свещи, а срещата му с бизнес-ориентирана дама го повежда към допълване на асортимента с продукти за грижа за кожата. Естественият състав на продуктите, както и достъпната им цена, бързо ги правят любимци на много дами в САЩ, а по-късно се разрастват и до глобален бранд, чийто продукти на практика  могат да се намерят по целият свят.

Историята е дълга и малко драматична, тъй като Бърт вече не е собственик на бранда си. Неговите лик и име обаче остават в логото на марката и до днес.

Срещала съм продуктите на Burt’s Bees онлайн преди, а скоро попаднах на тях и в Notino. Моите устни са много сухи през зимата, белят се и аз само усложнявам нещата с неприятният си навик да ги хапя. Спрях се на три продукта от марката – оригиналната формула на балсамът за устни, пилинг за устни с подхранващ ефект и интензивна нощна грижа.

Burt’s Bees Lip Scrub

Пилингът Burt’s Bees Lip Scrub съдържа 100% естествени съставки:

  • кристали мед
  • рициново масло
  • ланолин
  • пчелен восък
  • какаово масло

Това, което най-много харесвам в този пилинг е, че ексфолира нежно и оставя устните ми меки и хидратирани. За хидратацията спомагат рициновото масло и ланолина, пчелният восък ги предпазва от изсушаване, а какаовото масло прави устните меки и гладки.

Използвам пилинга обикновено вечер, 2-3 пъти в седмицата и завършвам с интензивната нощна грижа.

Burt’s Bees Lip Treatment

Нощната грижа Burt’s Bees Lip Treatment е безспорно моят любим продукт от трите, на които се спрях. Състава е 100% естествен и съдържа натурални серамиди, които възстановяват нивата на хидратация, борят се с фините бръчки и оставят устните меки и гладки. Във формулата присъстват масло от жожоба, акациев восък, ланолин, рициново масло и ментово масло.

В аромата на продукта силно се усеща ментата, което аз лично много харесвам. Формулата е богата и нанасям щедро от нея преди сън. Устните ми са осезаемо по-меки и гладки на сутринта.

Burt’s Bees Lip Care

Този балсам за устни Burt’s Bees Lip Care използвам през деня. Избрах оригиналната формула от 1991, макар че асортимента на бранда се е разраствал доста през годините и има десетки вариации на балсамите за устни. Основните съставки са пчелен восък и витамин Е.

Балсамът ухае на мед и има приятна кремообразна текстура, без да е твърде мазен и да оставя неприятно чувство върху устните. Нанасям го сутрин преди да започна грима си, както и няколко пъти през деня, когато усетя устните си сухи.

Цялостните ми впечатления от продуктите на Burt’s Bees са много добри и разбирам защо толкова много жени по света залагат именно на този бранд от десетилетия.

Изпращам ви целувки!

 

*Постът е в колаборация с Notino.