Brave New Hair – Sustainable грижа за коса

 

Привет, момичета! 🙂

Не веднъж съм ви споделяла, че здравата и красива коса е много важна за мен. Предвид това, че боядисвам моята и я подлагам на какви ли не топлинни обработки, винаги с радост тествам нови продукти. Макар и бранда Brave New Hair да не е нов на пазара, то се запознах с него в края на миналата година и естествено, подложих го на тест.

Присъствах на представянето на марката във Варна – продуктите им се предлагат при моите приятели от Cosmetics Bulgaria, които ми и дадоха възможност да ги тествам. След събитието се прибрах вкъщи супер вдъхновена. Запознах се със създателката на бранда, която нарича Brave New Hair “своето бебче”. Зареди ме любовта й към това, което прави, както и хъса й да го развива и подобрява. Фармацевт по образование, създава формулите на продуктите си първоначално за дамите от нейното обкръжение. Осъзнавайки колко формули за все различни типове коси и нужди има, дава живот на бранда Brave New Hair.

По нейна препоръка, спрямо моята коса, се сдобих с шампоанът Balance и балсама Reboot.

Brave New Hair Balance – Дълбоко почистващ и детоксикиращ безсулфатен шампоан

Шампоана е съставен от 90% натурални съставки, което ме впечатли много. Пробвала съм куп различни марки, но едно свързва всички тях – винаги ми се е налагало да правя “почивки” от използваната серия, тъй като в един момент просто спира да действа. Имала съм ситуации, в които шампоан, който съм ползвала дълго време и съм обожавала, не ми изми косата. Не просто не я изми, а я остави на клечки. Това се случва заради наличието на сулфати и силикони в повечето популярни брандове. В шампоана Balance няма парабени, сулфати, силикони и съставки от животински произход. Активните съставки в шампоана са изпепелен въглен от бамбук, пребиотичен екстракт и екстракт от зелен чай.

Въгленът абсорбира мръсотията и помага измиването, без излишно “премиване” на скалпа. Серията Balance твърди, че развежда миенията на косата като намалява отделянето на себум. Основната причина да ми бъде препоръчан е моят скалп 🙂 От години имам дерматит, който се обостря много силно при смяната на сезоните. Изразява се в много сухи участъци по линията на косата, които силно се белят и причиняват дискомфорт. С правилната козметика дерматита не се проявява, но с грешната – става нетърпим. Шампоана Balance действа много успокояващо на скалпа ми и нямам следа от дерматита. Не се разпенва много, но пък ухае страхотно.

Единствения по-скоро недостатък за мен е, че не удължи периода между измиванията на косата ми. Предполагам естествения му състав го прави по-слаб от продуктите, които съм използвала до момента, и дори посъкрати дните между измиванията. Знаейки обаче, че именно заради състава си шампоана действа с натрупване, вярвам, че е добър избор за косата и скалпа ми.

Brave New Hair Reboot – Балсам за третирана коса с лека текстура

Балсамът Reboot е предназначен за дълбоко увредени коси, каквато до голяма степен е и моята. Всяка от вас, която не е естествена блондинка, а се радва на руси гриви, знае. Косата ми е много суха, краищата й се заплитат много, до степен на малки възелчета. Винаги използвам дълбоко хидратиращи продукти за коса, какъвто и е и този балсам с хиалуронова киселина, пантенол и BRAVE PLEX технология. Балсамът:

  • умножава молекулните връзки в косата
  • повишава здравината на косъма
  • възстановява вътрешната му структура
  • редуцира накъсването
  • придава блясък и мекота
  • улеснява разресването
  • придава текстура без утежняване
  • има антистатичен ефект
  • намалява увреждането при химично третиране

Всичко изброено по-горе звучи страхотно и е толкова нужно на моята коса 🙂 Ползвам балсама от средата на декември 2018 (почти три месеца) и формулата му ми допада. Ухае невероятно, прави косата ми мека и гладка и лесна за разресване. Не мога да преценя дали се къса по-малко, но определено е по-укротена. Балсама, както и шампоана, е без сулфати, силикони, парабени и съставки от животински произход. Това ме кара да се влюбвам в този бранд.

Днес sustainable брандовете са все по-предпочитани, предвид утежнената ситуация по света с прекомерните отпадъци, проблемите с рециклирането, убиването на природата и излишното ползване на съставки от животински произход. Както се казва, на сърце ми е и се радвам, че с избора на тази козметика съм по еко-френдли 🙂

И естествено – кой не обича красивите опаковки? Дизайна на опаковките на Brave New Hair е божествен – красиви цветове и форми, за да направят целия experience още по-хубав ♡

Продуктите на Brave New Hair може да намерите в сайта на Cosmetics Bulgaria.

 

*Продуктите ми бяха предоставени за тест. Всички мнения по-горе са изцяло мои и независими.