Uriage Peeling Night Cream – Мултифункционален Нощен Пилинг Крем

Здравейте, момичета, 

Продължавам темата за грижата за кожата на лицето с представянето на продукт, който е вече неизменна част от вечерната ми рутина. И това не е защото ми звучи модерно, а защото продукта дава резултат и е на достъпна цена. 

Всички знаем за действието на пилинга и колко необходим става той с минаването на годините и наближаването на 30-те. Тази година навърших 27 г. и съвсем осъзнато подбирам продуктите, които използвам. Сега е момента за превенция на появата на бръчици и съм решена да ги отложа колкото се може за по-напред във времето  🙂 Та, нямаше начин да не включа и нощен пилинг крем, който да премахва мъртвите клетки, да помага кожата ми да се запази еластична и да съдейства на останалите продукти от рутината ми да действат по-добре. 

Нощният пилинг крем, който използвам веднъж седмично, е от серията Age Protect на Uriage и се нарича Multi-Action Peeling Night Cream.

Ползвам го веднъж седмично от края на март, за да изравни тена на кожата ми и да я изглади. Подходящ е за всеки тип кожа – нормална, суха, комбинирана. 

Основната съставка е Термална вода Uriage, която хидратира кожата и подобрява еластичността й. В допълнение съдържа АНА киселини (алфа хидрокси киселини), които действат през нощта с пилинг ефект и премахват несъвършенствата. Ретинолът (витамин А) се бори с пигментациите и възпаленията, заедно с виматин С, който придава сияен вид на кожата, стимулира образуването на нов колаген и се бори с влиянието на слънчевите лъчи върху кожата ни. Витамин Е пък се бори със свободните радикали, имайки антиоксидантни свойства. Витамин Е присъства в кожата ни, но с времето и помощта на слънцето количеството му намалява, затова имаме нужда да го допълваме, използвайки го в козметиката си. 

Друга съставка в крема е Драконовата кръв (екстракт от червена смола). За нея не бях чувала, но ми беше интересно дс науча, че се ползва в козметиката от древни времена срещу появата на бръчки. Също така има данни, че помага на раздразнения и рани да зарастват по-бързо. И ако това не звучи супер 🙂 

Като цяло съставките са the good stuff и крема зае място на нощното ми шкафче. Усещам кожата си по-гладка и с равномерен тен, което е достатъчно, за да оставя крема във вечерната рутина и след тестването му.

 

*Продукта получих като PR пратка. Мненията по-горе са изцяло мои.

Оставете коментар