Грижа за много суха кожа – Nuxe Reve de Miel Възстановяващ супер балсам с мед

Усмивки и целувки от една спокойна зимна неделна вечер!

След уикенд, посветен на почивка и домашен уют, се включвам с пост-ревю за един много зимен продукт, който получих в средата на декември (преди месец) и от тогава ползвам ежедневно. Става дума за възстановяващият супер балсам с мед Reve de Miel на Nuxe. Предназначен за много суха кожа, дойде точно навреме, за да ми помогне в грижата на сухите участъци от тялото ми – лактите, петичките, кожичките край ноктите и коленете.

Обикновено не третирам тези участъци много по-различно, използвам ежедневно лосион и просто наблягам върху по-сухите зони. Някак си, по навик, се бях примирила, че лактите ми просто няма как не са сухи и това е нормално. Честно казано, не се досещах за необходимостта от по-агресивен (ако може изобщо да се нарече така продукт на Nuxe), който да се погрижи точно за тези части. И така, живеех си със сухи лакти. А всяко момиче, което използва изкуствен тен, знае колко ужасни са сухите участъци от тялото за него! 🙂 За изкуствен тен обаче ще си говорим в друг пост, ще се придържам към темата.

Та, мина месец откакто използвам постоянно супер балсама Reve de Miel на Nuxe и се чувствам комфортно да ви споделя мнението си.

Продукта е с над 97% естествени съставки, като основната съставка, както вече се досещате от заглавието, е мед. Не е най-предпочитаният аромат за мен, честно казано, но в този продукт аромата е по-скоро комбинация от мед, мимоза и ванилия и ми харесва. Аромата е мек и не е натрапчив. Най-любимото ми в този супер балсам е, че не е лепкав. Консистенцията е много лека и попива веднага, което е страхотно предимство.

Супер балсама с мед Reve de Miel е подходящ за цялото семейство. Аз лично дълбоко ценя това, тъй като добавя стойност към продукта. Вкъщи дори Калин (приятеля ми) се престраши да го пробва върху лактите си, а той (като почти всеки мъж) “мазила” не харесва 🙂 Сигурна съм, че предвид естествения произход на съставките и лекия аромат, продукта би бил много подходящ и за дечица.

Освен мед, останалите активни съставки са растителни масла (слънчоглед, боровинки, авокадо, семена от касис, жожоба, бурити), грахово зърно и масло от шиа. Идва в алуминиева опаковка от 40 мл., което е страхотно – малко по-малко пластмаса в ежедневието. Не съм ви споделяла за малките ни стъпки в спирането на пластмасата, но ако ви е интересно, бих споделила в отделен пост.

В заключение, супер балсамът прави точно това, което твърди – омекотява, успокоява сухата и раздразнена кожа, облекчава чувството за опънатост и оставя чувствто на комфорт. Подходящ е за използване през цялата година, но за мен е изключително полезен за зимните месеци. Кожата ми много се изсушава през зимата и този супер балсам ми помага много, за да я поддържам мека и подхранена. Пробвайте го и вие, стана ми must-have! 🙂

Целувки, мили момичета! Stay warm ♡

Оставете коментар