Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

Здравейте, момичета,

 

Днес споделям впечатленията си от иконичният фондьотен Lancome Teint Idole Ultra Wear. Вероятно сте го виждали навсякъде, тъй като продукта не е нов и през годините е спечелил сърцата на много дами. Особено на тези с мазна или комбинирана кожа. И след като шума покрай този продукт не стихва и е най-продаваният фондьотен на бранда – ето и моето мнение за Teint Idole Ultra Wear. 

Продукта идва в разфасовка от 30 мл. в красиво матово шишенце от стъкло. Има помпичка за лесно и икономично използване, а капачката е декорирана с красивата златна розичка, която е емблематична за бранда и може да видите и във визията на другите им продукти.

Впечатли ме разнообразието от нюанси, в които Lancome Teint Idole Ultra Wear е наличен – цели 45! Независимо какъв подтон ви е необходим и колко светла/тъмна е кожата ви, почти сигурно е, че ще намерите перфектният match с него.  На практика не би следвало да не намерите идеалният нюанс за вас 🙂

Продукта има лек цветен аромат, който не ме притеснява, но ако сте чувствителни откъм ароматите на продуктите, които ползвате на лицето, препоръчвам да му дадете шанс с няколко нанасяния от тестер. Има и SPF 15 – допълнителен плюс за мен.

Консистенцията му е лека, не много гъста и се разнася лесно. След нанасянето не акцентира върху порите ми, както други фондьотени. Също така, не се наслагва във фините линии и бръчиците, които се образуват покрай устните ми, когато се усмихвам.

За мен основното предимство на този фондьотен на Lancome е това, че макар дълготраен и насочен към мазна и комбинирана кожа, не е тежък и не придава ефекта на маска. Обикновено фондьотените с пълно покритие са доста тежки, силно покривни и замаскират не само несъвършенствата, но и като цяло вашата кожа. С този продукт кожата ми изглежда естествено, не скрита под плътен слой грим и в същото време тена ми е изравнен, а несъвършенствата – прикрити. Лично мен това ме спечели и в последните седмици посягам единствено към този продукт.

 

Относно издържливостта – другата основна точка, която взимаме предвид при избора на фондьотен, бих казала, че продукта издържа цял ден. В края на деня виждам блясък в Т-зоната, но не е нещо, което не мога да поправя с матиращо листче. Имайте предвид, че през времето за тест не съм използвала и пудра. Без запечатване, Teint Idole Ultra Wear издържа добри 9-10 часа. Обикновено нанасям грима си между 6:30 и 7:00 ч. сутрин, когато се приготвям за работа – в края на деня има леко лъщене, но не силно и не достатъчно, за да не препоръчам продукта.

Надявам се мнението ми да ви е било полезно, ако сте хвърлили око на този фондьотен. Аз определено го препоръчвам ❤︎

До скоро!

 

*Постът е в колаборация с Notino. Мненията в поста са изцяло мои.

Оставете коментар