Dr. Derm Professional за мигновени резултати у дома

Здравейте, мили момичета,

Грижата за кожата, безспорно, е много важна за мен. Поддържаната кожа е основата на това да се чувствам добре и нито един грим продукт не би могъл да “замаскира” зле поддържаната кожа. Именно това е и причината постоянно да съм on the hunt за добра бяла козметика. Под “добра” имам предвид ефективна и в същото време щадяща.

Неслучайно напоследък толкова нашумяват формулите, които са хипоалергични, без парабени и алкохол в състава си и българската серия Dr. Derm също е такава. Отговаря на очакванията ми и в друго направление – не е тествана върху животни.

Dr. Derm

През изминалите два месеца тествах 3 продукта от серията, а ето и повече впечатления от тях:

Dr. Derm Хиалуронов Серум за Лице

Dr.Derm-Serum

Този серум ми беше препоръчан за сухите зони по лицето ми. Хипоалергенен е, хидратира кожата в дълбочина, намалява появата на бръчици. Не съдържа парабени, минерали, алкохол и не е тестван върху живтони.

Съдържа в себе си 4 вида хиалуронова киселина с цел достигане както до повърхностните, така и до по-дълбоките слоеве на кожата. Способността на този продукт да задържа влагата е много важна, защото хидратира добре и помага на кожата да бъде по-еластична.

Серума има гелообразна текстура, попива добре и не оставя кожата мазна. Аромата му е съвсем лек и ненатрапчив, като цяло ми хареса. Започнах да го използвам през февруари и добре хидратираше сухите участъци на лицето ми в студените дни.

Dr. Derm Себум Стоп Матиращ Крем за Лице

Dr.Derm-Cream

За комбинираната ми кожа с мазна Т зона винаги ползвам и матиращ крем. Важно е за мен крема да не е твърде изсушаващ, но да е достатъчно ефективен, за да не се появява себум в зоната на носа и челото през деня. Не ми харесва чувството на опънатост, което са ми носили други продукти, и за щастие този себум стоп крем матира добре без да пресушава кожата.

И в този крем липсват парабани, алкохол, не се тества върху животни. Аромата му е много дискретен, а консистенцията лека. Пиша за порите на лицето си често :), но за мен е много любопитно да изпробвам продукти, които целят смаляване на порите. Освен, че матира ефективно, този крем повлия на порите ми добре. Част е от сутрешната ми рутина и много ми харесва. Издавам и тайна – Калин също го използва 🙂

Dr. Derm Измиваща Пяна и Пилинг за Лице

Dr.Derm-Foam

Тази пяна, честно казано, ми беше най-интересна от трите продукта. Не само заради броката в самия продукт, но и заради това, че продукта е 2 в 1 – измиваща пяна и пилинг. Почистващите продукти са неизменна част от рутината ми и не мога да се сетя как съм почиствала лицето си преди години. Ежедневно нося грим, отделно от това имам проблемни пори и мазни участъци и всяка сутрин и вечер измивам лицето с измиващ продукт. А това, че е 2в1 е голям плюс 🙂 Любимото авокадо може да бъде открито в този продукт под формата на екстракт от авокадо – 5а Avocuta и не съдържа сулфати. Почистващия агент пък е извлечен от ябълков сок – PROTEOL APL. Естествените съставки присъстват в цялата серия и много харесвам съдържаието.

Пяната почиства добре, не оставя кожата ми опъната, а осезаемо почистена и освежена. Веднъж седмично се старая да правя и пилиг, за да отстраня мъртвите клетки и да почистя порите в дълбочина. Единственото, което би ми се искало да присъства в този продукт е свеж аромат, тъй като няма никакъв. Тъй като кожата ми по-скоро не е чувствителна, обичам продукти с аромати. В тази пяна няма парфюм, но пък е идеална за по-чувствителна кожа.

Преди да започна теста на сеията Dr. Derm ви споделих, че отдавна не съм ползвала българска козметика. Радвам се, че се изненадах толкова приятно и продуктите ще останат част от рутината ми.

Може да откриете продуктите на Dr. Derm, както и множество други български брандове, в сайта на Cosmetics Bulgaria.

 

 

*Продуктите ми бяха предоставени за тест. Всички мнения по-горе са изцяло мои и независими.

 

Оставете коментар